1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

KSK stála oprava mosta v okrese Sobrance 268.000 eur

bridge1Vyšné Remety - Košický samosprávny kraj (KSK) dokončil rekonštrukciu mosta v katastri obce Vyšné Remety v okrese Sobrance. Ako TASR informovala hovorkyňa kraja Katarína Strojná, projekt trval približne rok a vyžiadal si investíciu 268.000 eur z rozpočtu kraja.

Most, ktorý je spojovacím článkom medzi obcami Poruba pod Vihorlatom a Jasenovom, bol pred rekonštrukciou v zlom stave. Jeho nosnú konštrukciu tvoria železobetónové prefabrikáty, ktoré boli vážne poškodené, s porušeným betónom a skorodovanou výstužou. Počas rekonštrukčných prác došlo k rozsiahlym sanáciám vrátane výmeny nevyhovujúcich nosníkov, nového mostného zvršku a bezpečnostných zariadení. Súčasťou rekonštrukcie bola i úprava koryta Remetského potoka.

Predseda KSK Rastislav Trnka zdôraznil, že oprava mostov je pre kraj prioritou. Viac ako dve tretiny z celkového počtu 657 mostov v kraji sú totiž v zlom alebo havarijnom stave. "Postupne splácame investičný dlh, ktorý sa zbieral roky. Opravy ciest a mostov sú pre nás každý rok prioritou," uviedol.

15.02.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...