1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Investičný úver na rozšírenie logistického parku PointPark Prague D1

PointParks Properties Prague D1Bratislava – Spoločnosti PointPark Properties (P3) a UniCredit Bank Česká republika podpísali zmluvu o poskytnutí investičného úveru k financovaniu rozšírenia logistického parku PointPark Prague D1.

Financie budú použité na výstavbu 20 000 m2 skladového a distribučného centra pre medzinárodnú logistickú spoločnosť Yusen Logistics a zároveň pre budúcu výstavbu na mieru na ďalších 20 000 m2 v rovnakej lokalite.
 
Výstavba nových skladových priestorov začala v januári 2013 a bude dokončená tento rok v lete. Budova, ktorú si vopred prenajala spoločnosť Yusen Logistics, bude slúžiť ako sklad a cross dock pre produkty automobilového priemyslu, retailu a ďalších odvetví.
 
Potom, čo budú priestory pre spoločnosť Yusen Logistics dokončené, zostane v logistickom parku PointPark Prague D1 k dispozícii len 20 000 m2 pre ďalšiu výstavbu. Vďaka novému úveru od UniCredit Bank a platným stavebným povoleniam bude P3 schopná rýchlo reagovať na nové požiadavky zákazníkov a bez zbytočného predĺženia dokončiť výstavbu zostávajúcich 20 000 m2.
 
Peter Bečár, výkonný riaditeľ pre P3 na Slovensku a v Českej republike, uviedol: „Sme radi, že UniCredit Bank v Českej republike za posledných sedem rokoch trvalo podporuje portfólio P3 a predovšetkým nás teší finančná spolupráca na rozšírenie logistického parku PointPark Prague D1. Ide o potvrdenie mnohých kvalít, ktoré PointPark Prague D1 má. Vďaka vynikajúcej lokalite a priestorom je park atraktívny  pre významné spoločnosti ako je Yusen Logistics. Úver pre ďalšiu výstavbu na mieru do prenájmu (BTS , pozn. build-to-suit) znamená, že môžeme ponúknuť našim zákazníkom veľkú flexibilitu a realizovať nové projekty vo veľmi krátkom časovom horizonte.“
 
PointPark Prague D1 sa nachádza neďaleko Strančíc, len 16 km od Prahy, na diaľnici D1 v smere do Brna a Bratislavy. Okrem spoločnosti Yusen Logistics sú kľúčovými nájomcami  logistického parku PointPark Prague D1 taktiež spoločnosti DB Schenker, HOPI, Auto Kelly a PST CLC. Park v súčasnej dobe zahŕňa tri skladové a distribučné budovy a kancelárske priestory. Súčasťou je aj 24hodinová recepcia. Areál je dostupný mestskou hromadnou dopravou.

Petr Plocek, tlačový hovorca UniCredit Bank, uviedol: „Naša banka podporuje financovanie projektov s vysokou pridanou hodnotou a finančnú spoluprácu s P3 na rozšírenie logistického parku PointPark Prague D1 je považovaná za dobrú  príležitosť nielen vďaka výbornej lokalite parku, ale taktiež vďaka jeho silnému majiteľovi.“

30.05.2013

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...