1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Dopravný podnik mesta Prešov sa pripravuje na prevádzku elektrobusov

bus publicPrešov - Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) sa pripravuje na prevádzku piatich elektrických midibusov, ktoré vzišli z verejného obstarávania. Aktuálne sú vozidlá vo finálnej fáze výroby, a preto sa v uplynulých dňoch začali prípravy na ich prevádzku v dopravnom podniku.

TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

Ako povedala, vo vozovni DPMP v Ľuboticiach onedlho vyrastie nabíjacia stanica so šiestimi nabíjačkami pre nabíjanie elektrobusov SOR EBN 8, z toho päť nabíjačiek bude pre klasické pomalé nabitie a jedna pre rýchlonabíjanie.

"Výstavba nabíjacej infraštruktúry okrem iného obsahuje úpravu a dobudovanie spevnených plôch v areáli podniku, vybudovanie základov pre nové trakčné stĺpy či napojenie nabíjačiek na transformátor," priblížila Šitárová.

Zhotoviteľom infraštruktúry pre nabíjanie elektrobusov je spoločnosť Privel, ktorá je v zmysle zmluvy o dielo povinná túto stavbu zhotoviť za šesť týždňov od prebratia staveniska. Cena za dielo je 176.413,61 eura bez DPH.

"Elektrické midibusy čiastočne nahradia v premávke najstaršie midibusy, ktoré sú za hranicou životnosti a pre ďalšiu udržateľnosť prevádzky je ich výmena nutná," doplnila Šitárová.

Elektrický midibus SOR EBN 8 dokáže pojať 16 sediacich a 37 stojacich cestujúcich. Dojazd elektrobusu na jedno plné nabitie bude 130 kilometrov. Dodanie elektrobusov očakáva DPMP v polovici júla.

11.07.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...