1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Deutsche Bahn údajne pripravuje rozsiahle úsporné opatrenia

deutsche bahn logoBerlín - Nemecký železničný prepravca Deutsche Bahn pripravuje úsporný program s cieľom zmierniť miliardové straty a narastajúce dlhy. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa v piatok odvolala na zdroje oboznámené s problematikou.

Jeden zo zdrojov označil opatrenia za "záchrannú brzdu" pre štátnu spoločnosť, ktorú zasiahla séria štrajkov a čelí stupňujúcemu sa tlaku na modernizáciu svojej zastaranej infraštruktúry. "Pripravuje sa zmrazenie prijímania zamestnancov a takmer celokoncernové zmrazenie výdavkov," uviedol zdroj citovaný agentúrou Reuters. Opatrenia by sa mali týkať všetkých oblastí podnikania Deutsche Bahn okrem logistickej dcérskej spoločnosti Schenker, ktorá je v súčasnosti na predaj. Hovorca Deutsche Bahn odmietol medializované informácie komentovať.

Rozhodnutie o zmenách by mohlo predstavenstvo spoločnosti údajne prijať už budúci týždeň. Čistá strata Deutsche Bahn sa v roku 2023 zvýšila na takmer 2,4 miliardy eur, pričom jej čistý dlh vzrástol na 34 miliárd eur.

15.04.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...