1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Delta Air Lines dosiahli v 2. štvrťroku vyšší ako očakávaný zisk

delta airAtlanta - Americká letecká spoločnosť Delta Air Lines dosiahla v 2. štvrťroku zisk, ktorý prekonal odhady analytikov. Vďačí za to najmä lacnejšiemu palivu, keďže objem prepravy vzrástol len mierne.

Čistý zisk Delta Air Lines sa za tri mesiace do konca júna vyšplhal na 685 miliónov USD (517,14 milióna eur), čo predstavuje 80 centov, pričom v rovnakom období minulého roka aerolínie vykázali stratu 168 miliónov USD.

Po vylúčení jednorazových položiek dosiahla letecká spoločnosť zisk 98 centov na akciu, zatiaľ čo analytici jej predpovedali, že zarobí 85 centov na akciu.

Tržby spoločnosti v 2. štvrťroku klesli o menej ako 1 % na 9,71 miliardy USD, ale analytici očakávali, že budú o 300 miliónov USD vyššie. Objem prepravy pritom vzrástol len o 0,5 %, no náklady na palivo sa v období apríl-jún znížili o 21 % na 2,6 miliardy USD v porovnaní s 2. kvartálom 2012.

Delta v sledovanom období zvýšila svoju prepravnú kapacitu o menej ako 1 % a obsadenosť sedadiel dosiahla v priemere 84,8 % na jeden let.

30.07.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...