1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

DACHSER Air & Sea Logistics realizoval kurióznu zásielku

Dachser1Hmotnostný spektrometer, vysoko citlivé zariadenie na určovanie hmotnosti častíc a stanovenie elementárneho zloženia atómov a molekúl, cestoval z nemeckých Brém do Kolumbie.

Po absolvovaní cesty hornatým regiónom juhoamerických Ánd a tropickým dažďovým pralesom dorazil citlivý prístroj k zákazníkovi, ktorým je ropná a plynárenská spoločnosť. Za päť dní prekonal takmer 9 000 km, a to aj v extrémnych podmienkach Južnej Ameriky.

Dachser Air & Sea Logistics zabezpečil nielen bezpečnú prepravu drahého a citlivého hmotnostného spektrometra, ale postaral sa aj o kompletnú nakládku a vykládku, zodpovedajúce zabalenie zásielky a colné odbavenie. Šesť týždňov precíznej prípravy predchádzalo realizácii prepravy, ktorá potom vďaka starostlivému naplánovaniu trvala len 5 dní.  
Pri plánovaní musel Dachser Air & Sea Logistics zohľadniť nielen rôzne druhy prepravy a kvalitu infraštruktúry v Južnej Amerike, ale takisto extrémne teplotné rozdiely. Zásielka odchádzala kamiónom zo severonemeckých zasnežených Brém na letisko do Amsterdamu, odkiaľ pokračovala letecky do tropickej Bogoty. Tu čakala na Dachser a jeho kolumbijského partnera najväčšia výzva – posledná časť cesty cez horský masív juhoamerických Ánd. Kolumbijský partner spoločnosti Dachser zvládol špeciálne nároky a požiadavky suverénne a profesionálne - héliom naplnený magnet, najcitlivejšia časť zariadenia, bol vybavený indikátormi nárazu - citlivými senzormi, ktoré registrujú aj tie najjemnejšie otrasy. Našťastie niekoľko mesiacov pred realizáciou prepravy nepršalo, počasie bolo teplé a suché a cesty v dobrom stave, čo nie je samozrejmosťou v období dažďov, kedy sú často celé úseky ciest odplavené veľkým množstvom vody. I napriek tomu trvala preprava na poslednej, 400 km dlhej etape, celé dva dni.

Cieľom zásielky so špeciálnym zariadením bol veľký ropný koncern na severovýchode Kolumbie, ktorý sídli uprostred drsného regiónu v pohorí Ánd. Spektrometer dorazil do svojho cieľa bezpečne zabalený a chránený. Zastúpenie spoločnosti Dachser v Kolumbii sa na mieste postaralo aj o inštaláciu prístroja, takže spektrometer už teraz analyzuje chemické zlúčeniny plynu.
Ing. Roman Stoličný, Managing Director a člen predstavenstva Dachser Slovakia a. s., na margo špeciálnej zásielky  hovorí: „Projekt vyžadoval veľkú dávku logistických skúseností. Vďaka nášmu know-how a s pomocou našich partnerov v Bogote a v ďalšom kolumbijskom meste Bucaramanga, sme túto zásielku mohli profesionálne realizovať.“

14.08.2013

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...