1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čínske Southern Airlines budú lietať s dreamlinermi na Nový Zéland

boeing 787 dreamlinerWellington - Čínske Southern Airlines nasadia svoje veľkokapacitné B787 dreamlinery na linku Kuang-čou-Auckland. Sľubujú si od nich zvýšenie prepravnej kapacity cestujúcich i nákladu.

Southern Airlines začnú lietať medzi oboma letiskami bez medzipristátia už od 28. októbra a nie od 4. decembra, ako pôvodne plánovali.

Ich druhý dreamliner bude nasadený na čínsko-novozélandskú linku od začiatku decembra do 1. marca, počas leta na južnej pologuli. Cieľovým letiskom bude v oboch prípadoch Auckland. Počet spojov týždenne dosiahne 10 a bude o tri vyšší, než sa doteraz plánovalo.

Nasadením dreamlinerov Southern Airlines medzi Čínou a Novým Zélandom sa zvýši ich ročná prepravná kapacita osôb na trase o 5 % a výnos z prepravy nákladov v porovnaní s inými "klasickými" strojmi porovnateľnej triedy vzrastú o 20 %. Väčší prepravný priestor sa zrejme využije najmä na zásielky čerstvých potravín. Majiteľ B787 dosiahne ďalšie úspory v dôsledku znížených prevádzkových nákladov.

Novozélanďania budú môcť zostať v rámci tranzitu v Číne namiesto doterajších 24 až 72 hodín.

Southern Airlines budú mať ako prvé aj štvormiestne kabíny, kým v biznistriede je v nich 24 kresiel a v ekonomickej triede 200.

29.07.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...