1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Cargo-partner investuje 21,5 mil. eur do logistického centra v D.Strede

cargo partnerRakúska spoločnosť Cargo-partner začala s výstavbou nového logistického centra v Dunajskej Strede.

Celková investícia výstavby predstavuje 21,5 milióna eur. Podľa slov Tibora Majzúna, riaditeľa slovenskej pobočky Cargo-partner, na dnešnom stretnutí s novinármi v Bratislave logistické centrum poskytne prácu celkovo 100 zamestnancom, z čoho v prvej etape to bude 25 ľudí.

Ako jediné logistické centrum na Slovensku bude hneď v susedstve kontajnerového prekladiska Metrans, ktoré má priame napojenie na prístavy v Hamburgu, Bremerhavene, Koperi a Rijeke. Vďaka tomu sa nebude musieť tovar do skladu prepravovať kamiónovou dopravou.
Moderné logistické centrum bude od Bratislavy vzdialené 46 km a jeho celková rozloha bude 60.000 m2. Samotné skladové haly budú mať plochu 30.000 m2 s kapacitou 50 000 paliet.
Podľa Stefana Krautera, predsedu predstavenstva Cargo-partner, susedstvo s prekladiskom v prvom rade optimalizuje prepravu tovaru z prekladiska a tým pádom sa odbremení cestná doprava. Samozrejme, klesnú aj poplatky na cestnú daň. V 1. etape bude postavená hala s plochou 7300 m2, pričom predpokladaný termín ukončenia výstavby je prvý kvartál budúceho roku.

Spoločnosť Cargo-partner je medzinárodná špedícia so zastúpením v 18 krajinách Európy, 9 krajinách Ázie a v USA. Pôsobí na území celého sveta a špecializuje sa na poskytovanie komplexných služieb v oblasti prepravy a skladovania tovaru. Dcérska spoločnosť v Bratislave, založená v roku 1993, dnes patrí medzi najväčšie špedičné firmy na Slovensku.
PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...