1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britské aerolínie British Airways získali prvé z 12 lietadiel A380

Airbus A380 blue skyLondýn - Britské aerolínie British Airways dnes získali od európskeho výrobcu lietadiel Airbus superjumbo A380.

Lietadlo pristálo na letisko Heathrow ráno a je prvým z celkového počtu 12 lietadiel A380, ktoré si letecká spoločnosť objednala. Komerčné lety stroja plánuje British Airways začať na jeseň.

Prílet A380 nasledoval po minulotýždňovej dodávke dvoch lietadiel Dreamliner od Boeingu, čím sa British Airways stala prvou európskou leteckou spoločnosťou, ktorá má v lietadlovom parku obe lietadlá. Dodávka lietadiel Dreamliner sa pôvodne mala uskutočniť ešte vo februári, no pre problémy s prehrievaním batérií v lietadlách, ktoré viedli k vyradeniu Dreamlinerov na štyri mesiace z prevádzky, sa dodávka musela odložiť.

A380 je najväčšie dopravné lietadlo na svete. Ako prvá ho začala používať letecká spoločnosť Singapore Airlines, pričom prvý let jej A380 sa uskutočnil v októbri 2007. Lietadlo A380 si objednala aj spoločnosť Virgin Atlantic, pričom vo svojom lietadlovom parku plánuje mať šesť týchto strojov.

10.07.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...