1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

British Airways budú prvé európske aerolínie vlastniace Dreamlinery aj A380

boeing 787 dreamlinerLondýn - Britská letecká spoločnosť British Airways dostane prvé dva stroje B787 Dreamliner 26. a 27. júna a o týždeň na to aj prvé superjumbo od Airbusu A380.

Aerolínie sa tak stanú prvou európskou leteckou spoločnosťou, ktorá bude mať v letovom parku obe lietadlá. Informovala o tom agentúra Reuters.

British Airways uviedli, že dodávka A380 sa uskutoční 4. júla. Dodávka lietadiel Dreamliner sa pôvodne mala uskutočniť ešte vo februári, no pre problémy s prehrievaním batérií v lietadlách, ktoré viedli k vyradeniu Dreamlinerov na štyri mesiace z prevádzky, bola dodávka odložená.

Letecká spoločnosť vyčlenila na nákup nových strojov, modernejšie vybavenie lietadiel a na nové technológie okolo 5 miliárd libier (5,88 miliardy eur). "Obe lietadlá (Dreamliner aj A380) sú z environmentálneho hľadiska veľkým prínosom a pomôžu nám znížiť hlučnosť aj emisie skleníkových plynov," povedal výkonný riaditeľ BA Keith Williams. Celkovo si British Airways objednali v najbližších štyroch rokoch 12 strojov A380, 24 lietadiel 787 Dreamliner a šesť lietadiel Boeing 777-300ER.

12.06.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...