1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Air France plánuje ďalšie znižovanie počtu pracovných miest

Air france planeParíž - Aerolínie Air France sa chcú dodatočným prepúšťaním dostať z krízy. Spoločnosť podľa odborov zruší ďalších až 2600 pracovných miest.

Manažment informoval závodnú radu Air-France o plánovanom rušení pracovných miest, ktoré by sa malo zrealizovať do roku 2014, uviedol odborársky zdroj. Zníženie počtu pracovných miest sa má uskutočniť prostredníctvom dohôd o dobrovoľnom odchode zamestnancov.

V rámci prebiehajúceho programu Transform 2015 sa má počet pracovných miest v spoločnosti znížiť približne o 5100 na asi 100.700. Po ďalšom kole ich počet klesne na približne 98.000.

Materský koncern Air France-KLM minulý rok ohlásil dodatočné úsporné opatrenia. Sanácia operácií v oblasti stredne dlhých letov a nákladnej prepravy si vyžiada viac času, než sa očakávalo, uviedol šéf koncernu Alexandre de Juniac pri predložení polročných výsledkov.

Spoločnosť Air France-KLM v prvých šiestich mesiacoch zaznamenala prevádzkovú stratu 451 miliónov eur a čistú stratu 793 miliónov eur. Manažment napriek tomu očakáva za celý rok 2013 prevádzkový zisk.

06.08.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...