1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Air France-KLM v marci prepravili viac cestujúcich aj nákladu

Air france planeParíž - Francúzsko-holandská letecká spoločnosť Air France-KLM zaznamenala v marci nárast počtu pasažierov aj nákladnej prepravy. Informuje o tom agentúra RTTNews.

Presnejšie, počet cestujúcich v marci vzrástol medziročne o 1,3 % na 6,45 milióna osôb a tzv. nákladný faktor, ktorý udáva pomer nákladu k celkovej prepravnej kapacite lietadiel, sa zvýšil o 1,7 percentuálneho bodu na 84,2 %.

Jedným z dôvodom nárastu cestujúcich boli aj veľkonočné sviatky, ktoré tento rok pripadli na koniec marca. Mnohí obyvatelia najmä západnej Európy využívajú predĺžený sviatočný víkend na krátke dovolenky v zahraničí.

Tržby leteckej spoločnosti aj vďaka tomu v marci stúpli o 2,2 % na 18,75 miliardy eur.

Z geografického hľadiska počet letov Air France-KLM v rámci Európy v marci vzrástol o 1,8 %, ale obsadenosť lietadiel klesla o 2,5 %. Na druhej strane nákladný faktor aerolínií na trasách v Európe sa v sledovanom období zvýšil o 3,2 percentuálneho bodu na 75,1 %.

Na linkách do USA aerolínie zvýšili prepravu pasažierov o 0,5 % a nákladný faktor o 1 % na 89,1 %. Aj preprava na linkách do Ázie stúpla, a to o 5,1 % a do Afriky a na Blízky východ sa zvýšila o 3,2 %.

12.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...