1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Air France-KLM si zabezpečila finančnú pomoc od francúzskej aj holandskej vlády

Air France KLM logoParíž - Francúzsko-holandská letecká spoločnosť Air France-KLM si zabezpečila finančnú pomoc od oboch vlád - francúzskej aj holandskej, vo výške minimálne 9 miliárd eur.

Pandémia nového koronavírusu a s ňou spojené cestovné obmedzenia na celom svete totiž devastujú leteckú dopravu.

Letecká spoločnosť cez víkend uviedla, že francúzska vláda poskytne Air France priamu pôžičku vo výške 3 miliárd eur a garancie až do výšky 90 % za úver v hodnote 4 miliárd eur. Štátnu pôžičku so splatnosťou 12 mesiacov poskytne skupine šesť bánk.

Pomoc musí ešte schváliť Európska komisia. Tieto financie umožnia leteckej spoločnosti splniť si svoje záväzky a pokračovať v transformácii s cieľom prispôsobiť sa podmienkam v odvetví, ktoré decimuje globálna kríza, uviedol dopravca.

Medzitým aj holandská KLM v sobotu (25. 4.) oznámila, že je „vďačná za pomoc vo výške od 2 do 4 miliárd eur, ktorú jej prisľúbila holandská vláda“. Podrobnosti finančnej podpory sú stále predmetom diskusie.

Aerolínie dodali, že keď bude jasnejšia budúcnosť leteckej dopravy, predstavenstvo Air France-KLM zváži zvýšenie základného imania. A francúzska vláda naznačila, že by mohla tiež zvýšiť svoj podiel v spoločnosti.

04.05.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...