1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Novartisu v 2. štvrťroku vzrástol o 3 %

NovartisŽeneva - Zisk Novartisu sa v 2. kvartáli 2014 medziročne zvýšil o 3 %. Dôvodom je solídny nárast predaja a zvýšenie koncentrácie na kľúčové aktivity koncernu.

Čistý zisk švajčiarskej farmaceutickej spoločnosti počas trojmesačného obdobia od apríla do konca júna dosiahol 2,59 miliardy USD (1,91 miliardy eur). K zvýšeniu zisku prispeli inovácie a nárast predaja niektorých značiek koncernu, uviedol Novartis. Analytici v priemere očakávali čistý zisk na úrovni 2,65 miliardy USD.

Tržby vzrástli o 2 % na 14,63 miliardy USD. Tržby z predaja liekov na prepis sa zvýšili len mierne. Naopak, tržby z predaja nových liekov, ktoré Novartis uviedol na trh od roku 2009, vyskočili o 18 % a prispeli k obratu koncernu približne tretinou. Očistený prevádzkový zisk vzrástol o 6 % na 3,8 miliardy USD.

Novartis tento rok spustil reštrukturalizáciu svojich aktivít, ktorej súčasťou bola aj séria niekoľkomiliardových kontraktov s britským rivalom GlaxoSmithKline a americkou spoločnosťou Eli Lilly. Švajčiarsky koncern tiež potvrdil celoročný výhľad pre rok 2014.

24.07.2014  TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...