1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

PMÚ SR schválil fúziu Via Chem Group a nováckej chemičky

nchzBratislava - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu spočívajúcu v získaní nepriamej výlučnej kontroly českým podnikateľom Via Chem Group, a. s., nad podnikom podnikateľa Novácke chemické závody (NCHZ), a. s. v konkurze, prostredníctvom českého podnikateľa Via Chem Slovakia, a. s., Rozhodnutie úradu nadobudlo právoplatnosť 20. júla 2012. Informoval o tom PMÚ SR.

Úrad skúmal, či uskutočnením posudzovanej koncentrácie nedôjde na vymedzenom území, ktoré zahŕňa územie SR na relevantných trhoch v oblasti výroby a predaja technickej kyseliny chlorovodíkovej, výroby a predaja chlórnanu sodného a výroby a predaja tekutého hydroxidu sodného, k takým zmenám, ktoré by značne narušili účinnú súťaž na predmetných relevantných trhoch, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia. Po vyhodnotení všetkých získaných podkladov a informácií úrad dospel k záveru, že posudzovaná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantných trhoch v predmetných oblastiach, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia. Úrad preto koncentráciu schválil.

Zmluva o predaji podniku NCHZ, a. s. v konkurze, bola uzatvorená 16. januára 2012 medzi a. s. Via Chem Slovakia ako kupujúcim a firmou NCHZ, a. s. v konkurze, ako predávajúcim, v mene ktorého koná Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k. s.

Novácke chemické závody sú popredným dodávateľom chemických surovín pre široké spektrum priemyselných odvetví. Hlavným predmetom činnosti NCHZ je výroba a predaj výrobkov na báze výroby a spracovania chlóru, produkcie karbidu vápnika a technických plynov, výroby polyvinylchloridu (PVC) a produktov jeho spracovania.

Via Chem Group je holdingová spoločnosť európskej skupiny spoločností podnikajúcej a zameranej na investície v oblasti chemického priemyslu. Prostredníctvom svojich dcérskych spoločností skúma, vyvíja, vyrába a predáva základné a špeciálne anorganické zlúčeniny, syntetické živice, špeciálne výrobky a farbivá v strednej a východnej Európe. Taktiež je producentom ropných produktov a jedlých rastlinných olejov a tukov v ČR.

28.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...