1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Indické firmy Sun Pharma a Ranbaxy vytvoria 5. najväčšieho výrobcu generík

farmaceutika3Naí Dillí - Indická farmaceutická spoločnosť Sun Pharmaceutical Industries, najväčšia indická farmaceutická spoločnosť z pohľadu trhovej hodnoty, prevezme indického výrobcu generík Ranbaxy formou výmeny akcií.

Celková hodnota transakcie sa odhaduje na 4 miliardy USD (2,91 miliardy eur).

Nová spoločnosť sa stane najväčšou indickou farmaceutickou firmou a na svetovom trhu s generikami zaujme 5. miesto. Dohoda jej zároveň umožní expandovať na trhoch ako Rusko či Brazília. Kombinovaná spoločnosť bude mať 47 závodov v 65 krajinách sveta.

Zároveň sa bude snažiť vyriešiť súčasné výrobné problémy, pre ktoré americký Úrad na kontrolu potravín a liečiv (FDA) zakázal dovoz liekov na americký trh zo štyroch závodov firmy Ranbaxy. Najnovšie sa to týka závodu Toansa v Pandžábe. Podľa FDA došlo v závode k "závažným porušeniam výrobných postupov".

Ranbaxy pritom nie je jedinou firmou, ktorej divízie nesmú na základe rozhodnutia FDA vyvážať svoje lieky do USA. V marci vydal úrad zákaz aj pre jednu z divízií Sun Pharma. FDA zaradil na svoj zoznam rizikových výrobcov liekov viac než 30 indických závodov.

14.04.2014  TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...