1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Imuna plánuje budovať v Šarišských Michaľanoch pavilón za 9 mil. eur

Imuna buildingBratislava - Spoločnosť Imuna Pharm, a. s., plánuje v obci Šarišské Michaľany v okrese Sabinov vybudovať výrobný pavilón za približne 9 miliónov eur.

Vyplýva to zo zámeru, ktorý firma predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

"Účelom navrhovanej činnosti je vybudovanie výrobného pavilónu určeného na výrobu biofarmaceutického prípravku Immodin. Ide o novostavbu v areáli spoločnosti Imuna Pharm," priblížil investor v zámere.

"Prípravok Immodin vyrába Imuna Pharm v súčasnosti v prenajatých priestoroch v Českej republike. Z dôvodu racionalizácie výrobných nákladov sa rozhodla firma postaviť nový výrobný objekt vo vlastnom areáli v Šarišských Michaľanoch, kde sú k dispozícii vhodné priestorové podmienky, potrebné inžinierske siete a najmä kvalifikovaní pracovníci," zdôvodnila svoj zámer spoločnosť.

Predpokladaným začiatkom výstavby pavilónu je august tohto roku. Nábeh novej prevádzky sa očakáva v auguste 2015.

Imuna Pharm, a. s., Šarišské Michaľany vznikla zápisom do Obchodného registra v roku 2001. Predmetom jej činnosti je najmä výroba liekov, infúznych roztokov pre hemodialýzu, roztokov pre bikarbonátovú a acetátovú dialýzu, očkovacích látok, diagnostických prípravkov, bakteriologických diagnostických preparátov, či prípravkov pre klinickú biochémiu, hydrolyzátov a dietetických prípravkov. Spoločnosť má zapísané základné imanie 12,31 milióna eur.

13.03.2014  TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...