1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Chemickú továreň v Novákoch bude prevádzkovať spoločnosť Fortischem

nchzBratislava/Nováky - Chemickú továreň v Novákoch bude prevádzkovať spoločnosť Fortischem, a. s., ktorá neplánuje robiť zásadné personálne zmeny, ani zmeny v oblasti výroby. Informovala o tom manažérka spoločnosti Fortischem pre masmediálnu komunikáciu Anna Vojteková.

Fortischem chce podľa nej vybudovať trhovo orientovanú spoločnosť, ktorú povedie doterajší manažment Nováckych chemických závodov (NCHZ). Jeho predstavitelia majú dlhoročnú prax v oblasti manažmentu a bohaté skúsenosti v obchodovaní s produktmi chemického priemyslu. Okrem toho efektívnym riadením podniku preukázali schopnosť udržať prevádzku aj v komplikovaných podmienkach konkurzu.

"So zvyšovaním efektivity výroby chceme prispieť nielen k rozvoju podniku, ale aj mesta Nováky a celého hornonitrianskeho regiónu," dodal člen predstavenstva Fortischem, a. s., Marek Uhlíř.

Novácke chemické závody, a.s., v konkurze, sú spoločnosťou s prevládajúcou chemickou výrobou. Hlavným predmetom jej činnosti je výroba a predaj výrobkov na báze spracovania chlóru, produkcie karbidu vápnika, karbidových zmesí a technických plynov, výroby polyvinylchloridu (PVC), okenných profilov a výroby základných i špeciálnych malotonážnych chemikálií. Tržby podniku dosiahli v roku 2011 hodnotu 180 miliónov eur. V súčasnosti podnik zamestnáva 1400 zamestnancov. Počnúc účinnosťou rozhodnutia o vyhlásení konkurzu na majetok spoločnosti 8. októbra 2009 bol podnik prevádzkovaný Slovenskou správcovskou a reštrukturalizačnou, k. s. Spoločnosť Via Chem Slovakia získala podnik v 2. kole verejného ponukového konania v decembri 2011.

07.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...