1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Bayer plánuje kúpiť nórskeho výrobcu onkologických liekov Algeta za 2,1 mld. eur

bayerBerlín - Nemecká chemická a farmaceutická spoločnosť Bayer by mala prevziať nórskeho výrobcu onkologických liekov Algeta. Hodnota kontraktu po navýšení ponuky zo strany nemeckej firmy dosahuje vyše 2 miliardy eur.

Obe spoločnosti potvrdili, že Bayer najnovšie ponúka za akciu firmy Algeta 362 nórskych korún (43,20 eura). Na porovnanie, minulý mesiac ponúkol Bayer Algete v rámci predbežnej ponuky 336 NOK/akcia. Po navýšení ceny, ktorá stanovuje hodnotu Algety na 17,6 miliardy NOK (2,1 miliardy eur), vedenie nórskej firmy oznámilo, že jej správna rada s predajom súhlasí a rovnaký krok odporučí aj akcionárom.

Revidovaná cena predstavuje 37-% prémiu oproti uzatváracej hodnote akcií Algety z 25. novembra. To bol posledný deň pred oznámením predbežnej ponuky zo strany firmy Bayer.

Nórska spoločnosť má sídlo v hlavnom meste Oslo a okrem Nórska má aj americkú pobočku Algeta US pôsobiacu v Cambridge (Massachusetts). Bayer očakáva, že celú transakciu by mohli dokončiť v 1. štvrťroku budúceho roka.

21.12.2013  TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...