1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Značka Volkswagen investuje v Brazílii miliardu eur

volkswagen logo3Wolfsburg - Značka Volkswagen (VW) chce podporiť svoj rast v Južnej Amerike veľkou investíciou a sériou nových modelov. Vlajková loď koncernu Volkswagen v utorok oznámila, že do roku 2026 investuje miliardu eur do vývoja spaľovacích motorov na báze etanolu a nových obchodných modelov.

V nasledujúcich dvoch rokoch plánuje VW uviesť na juhoamerický trh 15 nových modelov. Budú medzi nimi elektromobily aj autá so spaľovacími motormi poháňané výlučne biopalivami. Motory vyvinuté v Európe na tento účel automobilka upraví v novom vývojovom centre v Brazílii. Volkswagen k tomuto kroku pristupuje aj vzhľadom na pomalší prechod k elektromobilite v regióne.

V Brazílii sa podiel čisto batériových elektrických vozidiel na trhu v roku 2033 odhaduje na približne 4 %, zatiaľ čo v Európskej únii by mali mať podľa súčasných plánov všetky nové vozidlá od roku 2035 pohon bez emisií CO2.

Celkovo sa očakáva, že juhoamerický automobilový trh bude do roku 2030 rásť v priemere o 11 % ročne, dodal VW. Do roku 2027 plánuje spoločnosť v Brazílii, ktorá je najväčším samostatným trhom značky VW v regióne, dosiahnuť 40-percentný rast.

10.07.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...