1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Ferrari v 3. kvartáli vzrástol, firma zlepšila celoročnú prognózu

ferrari logoMiláno - Taliansky výrobca luxusných športových áut Ferrari očakáva, že zisk za tento rok dosiahne hornú hranicu pôvodne stanoveného pásma. Zareagoval tak na opätovné rozbehnutie dodávok po tom, ako produkciu v jarných mesiacoch zastavila pandémia nového koronavírusu.

Firma v utorok oznámila, že za celý rok očakáva upravený zisk na akciu na úrovni 2,8 eura. Pôvodný odhad stanovil zisk v rozpätí od 2,6 do 2,8 eura.

Automobilka to uviedla po zverejnení výsledkov za 3. kvartál. Za toto obdobie zaznamenala medziročný pokles predaja o 6,5 % na 2313 áut, čo je však v súlade s výrobným plánom prijatým po 7-týždňovej odstávke v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Na druhej strane dodávky jej 12-valcových áut vrátane modelov Monza SP1 a SP2, vzrástli v 3. kvartáli medziročne o 15,4 %.

Navyše, upravený zisk pred úrokmi, daňami a odpismi (EBITDA) dosiahol 330 miliónov eur, čo medziročne predstavuje rast o 6,4 %. Spoločnosť tak výrazne prekonala odhady analytikov oslovených agentúrou Reuters, ktorí očakávali tento zisk na úrovni 299 miliónov eur.

Čistý zisk predstavoval 171 miliónov eur a oproti rovnakému obdobiu minulého roka mierne vzrástol. V 3. štvrťroku 2019 dosiahol 169 miliónov eur.

13.11.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...