1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk automobilky Ferrari vzrástol v 2. kvartáli o vyše tretinu

ferrari logoMiláno - Talianska automobilka Ferrari oznámila za 2. štvrťrok rast zisku o vyše tretinu, pod čo sa podpísal pokračujúci rast predaja.

Výrobca športových áut, ktorý sa minulý rok odčlenil od spoločnosti Fiat Chrysler, uviedol, že za obdobie od apríla do konca júna dosiahol jeho čistý zisk 136 miliónov eur oproti 97 miliónom eur v rovnakom období minulého roka. Medziročne to znamená rast o 40 %. Tržby vzrástli o 14 % na 920 miliónov eur.

Spoločnosť dodala, že výsledky podporil zvýšený dopyt po jej vozidlách. Predaj Ferrari sa v 2. kvartáli zvýšil medziročne o 5 % na 2332 áut.

Automobilka však prekvapila trhy, keď v prípade celoročných výsledkov potvrdila pôvodné prognózy. Viacerí analytici očakávali, že po dobrých výsledkoch v prvej polovici roka odhady na celý rok posunie smerom nahor.

Firma tak aj naďalej počíta s tým, že za celý rok 2017 dodá na trh okolo 8400 áut. Ak sa odhad potvrdí, bude to znamenať rast o 4,8 %. Upravený prevádzkový zisk by mal vzrásť o necelých 8 % na vyše 950 miliónov eur pri tržbách nad úrovňou 3,3 miliardy eur.

11.08.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...