1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Záruky za autá Saabu predané v Amerike prevezme General Motors

General_Motors_logo Detroit - Americká automobilka General Motors (GM) oznámila, že prevezme záruky za automobily Saabu, ktoré skrachovaná švédska firma predala v USA a Kanade v čase, keď ešte bola súčasťou GM.

Swedish Automobile, materská firma Saabu, ktorej sa po tom, ako práve General Motors zablokoval vstup Číňanov do automobilky, nepodarilo zohnať dostatok peňazí na záchranu Saabu, v pondelok (19.12.) podala na súd žiadosť o vyhlásenie bankrotu.

Saab pozastavil poskytovanie záruk na všetky autá predané v Severnej Amerike. Spoločnosť GM následne oznámila, že záruky bude poskytovať ona, týkať sa však budú len tých, ktoré Saab predal ešte ako súčasť GM. Nebudú sa tak týkať niekoľkých áut modelového roku 2010 predaných v Kanade. Náklady spojené s poskytovaním záruk by tak americká spoločnosť mala pokrývať pre 48.000 saabov predaných na území USA a pre asi 9000 saabov predaných v Kanade.

22.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...