1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Začiatkom roka 2012 by na slovenský trh mal prísť nový VW up

vwBratislava - Prvé automobily z bratislavského závodu koncernu Volkswagen by na slovenský trh mali prísť začiatkom budúceho roka. Uvedeniu na slovenský trh mu bude predchádzať začatie predaja v Nemecku.

Ako povedal pre TASR hovorca spoločnosti Vladimír Machalík, v súčasnosti finišujú práce na kompletizácii linky, ktorá prebiehala aj počas nedávno skončenej celozávodnej dovolenke. V celom závode sa pracuje na štyri zmeny sedem dni v týždni. Od začiatku tohto mesiaca spustili v súvislosti s výrobou nového automobilu náborovú kampaň a plánujú v jej rámci prijať 1500 pracovníkov. Spustením výroby na novej linke sa zvýši celková ročná kapacita závodu na 400.000 vozidiel.

VW up! debutuje ako prvé vozidlo so systémom núdzového brzdenia v triede Volkswagen. Cieľom konštruktérov tentoraz bolo vyvinúť malé auto s charizmou, maximom priestoru, nízkou spotrebou a s bezpečnosťou, aká je u veľkých vozidiel. Výsledkom je nový up! Jeho miery sú 3,54 x 1,64 metra a je to špecialista pre každodenný život v meste. Toto vozidlo – tak ako väčšie Polo a ešte väčší Golf – chce osloviť ľudí každého veku a potrebami mobility.

V ponuke budú i nové prvky výbavy ako napríklad up! box – sety pre nakupovanie, dlhé cesty alebo deti v aute. up! bude mať systém, ktorý si užívateľ môže prispôsobiť svojim aplikáciám a profilom.

V ponuke budú 3 verzie: take up! je vstupná verzia modelu, move up! komfortne orientovaná a high up! s najvyššou výbavou. Premiéru má nová generácia 3-valcových benzínových motorov s výkonom 44kW / 60k a 55kW /75k. Kombinovaná spotreba paliva pri verzii BlueMotion (vrátane štart/stop systému) predstavuje 4,2l / 100km. Oba tieto 1.0l motory produkujú emisie menej ako 100g/km. Pre up! je v pláne i elektrický pohon na rok 2013.

Dôležitým bezpečnostným prvkom je systém núdzového brzdenia "city brake". Automaticky sa aktivuje pri rýchlosti pod 30 km/h a laserovým senzorom detekuje riziko hroziacej kolízie. Nateraz je up! jediné vozidlo v tomto segmente, ktoré ponúka tento bezpečnostný systém v rámci doplnkovej výbavy.

23.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...