1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výsledky General Motors v 3. kvartáli prekonali očakávania

general motors logo companyDetroit - Automobilke General Motors (GM) sa v letnom štvrťroku darilo podstatne lepšie, než sa očakávalo. Najväčší výrobca áut v USA takisto zlepšil celoročné vyhliadky.

Tržby v 3. kvartáli medziročne vzrástli o 6,4 % na 35,8 miliardy USD (31,48 miliardy eur), čo prekonalo prognózy analytikov. Čistý zisk dosiahol 2,5 miliardy USD alebo 1,75 USD na akciu. Koncern zaznamenal v rovnakom období vlani stratu 3 miliardy USD z dôvodu mimoriadnych nákladov v súvislosti s predajom európskej dcéry Opel. Zisk bez započítania jednorazových položiek v 3. štvrťroku predstavoval 1,87 USD na akciu, pričom analytici očakávali len 1,25 USD.

Zisk pred zdanením v Severnej Amerike, ktorá je pre GM najlukratívnejším trhom, stúpol o 33 % na 2,8 miliardy USD, pričom zisková marža dosiala 10,2 %.

Akcia GM vyskočila v stredu v predburzovom obchodovaní o vyše 6 % na 35,70 USD.

Koncernu sa darí aj napriek tomu, že čelí viacerým výzvam, ako sú colný spor USA s medzinárodnými obchodnými partnermi, ktorý spôsobil zdraženie materiálov, alebo nepriaznivý vývoj výmenných kurzov a pokles trhových podielov vo viacerých regiónoch.

15.11.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...