1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobné linky Škody opustil 14-miliónty automobil

Skoda logo2Bratislava - Automobilka ŠKODA vyrobila 30. januára 14-miliónty automobil. Jubilejné vozidlo, Superb 2.0 TDI v špeciálnej edícii Laurin&Klement, zišlo z pásu v závode v Kvasinách. Automobil je určený pre nemeckého zákazníka. Do roku 2018 chce ŠKODA zvýšiť svoj celosvetový predaj minimálne na 1,5 milióna vozidiel ročne. V roku 2011 predal podnik 879.200 áut.

Automobilka navyše zvyšuje kapacity vo svojich českých i zahraničných podnikoch. V hlavnom závode v Mladej Boleslavi sa zvyšuje kapacita existujúcej linky vozidla Octavia aj pre výrobu nového modelu z 800 na 1200 áut denne. V severočeskom závode vo Vrchlabí sa ŠKODA sústredí na výrobu automatickej prevodovky DQ 200 pre celý koncern. V podniku v Kvasinách sa zvýšila výrobná kapacita kompaktného SUV Yeti. Došlo k zdvojnásobeniu doterajšej kapacity v Kvasinách na 100.000 vozidiel Yeti ročne.

Automobilka súčasne pokračuje v internacionalizácii značky, sústredí sa pritom hlavne na silný rast v Číne, Rusku a Indii. Od konca roku 2012 bude kompaktné SUV Yeti v spolupráci so Shanghai Volkswagen vyrábať aj v Číne. Od začiatku roka 2013 bude v Číne navyše z pásu schádzať aj nová kompaktná limuzína. V Rusku je popri závode v Kaluge od roku 2011 v prevádzke aj druhý výrobný závod, v ktorom sa pre ruský trh vyrába model Yeti. Ide o spoločný projekt s koncernom Volkswagen a s ruskou automobilkou GAZ-Group v Nižnom Novgorode. Kapacity rastú aj v Indii. V závode v Pune sa od roku 2011 vyrába kompaktná limuzína Rapid.

02.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...