1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volvo chce do 6 rokov zvýšiť počet modelov v Číne na viac než dvojnásobok

volvo-logoPeking - Švédska automobilka Volvo plánuje do šiestich rokov viac než zdvojnásobiť počet svojich modelov na čínskom trhu s cieľom konkurovať nemeckým firmám Volkswagen, Audi či BMW.

Volvo, ktoré kontroluje čínska automobilka Zhejiang Geely, momentálne predáva v Číne šesť modelov. Do šiestich rokov však plánuje uviesť na trh 10 nových, okrem menších a stredne veľkých modelov aj "väčšie a luxusnejšie autá," informovala automobilka.

Nové modely sú súčasťou plánov Geely zdvojnásobiť predaj svojich áut vo svete do 10 rokov na 800.000. Samotná švédska firma, ktorú Zhejiang Geely kúpila od americkej firmy Ford v roku 2010 za 1,5 miliardy USD (1,14 miliardy eur), chce zasa zvýšiť predaj na čínskom trhu, a to na 200.000 áut do roku 2015. V roku 2011 predala firma v Číne 47.150 automobilov.

V súčasnosti čaká Volvo na súhlas čínskej vlády na výstavbu dvoch závodov, jedného v meste Čcheng-tu na juhozápade Číny, a druhého na severovýchode krajiny v meste Ta-čching. Firma by chcela začať s výrobou v Číne už na budúci rok.

24.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Zhejiang Geely podpísal s Volvom dohodu o prenose technológií do Číny

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...