1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volkswagen potvrdil svoj celoročný cieľ v oblasti prevádzkového zisku

Volkswagen TouaregWolfsburg - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) na svojom stredajšom výročnom valnom zhromaždení potvrdil svoj celoročný cieľ v oblasti prevádzkového zisku. Koncern očakáva, že prevádzkový zisk za tento rok bude síce výrazne pod vlaňajšou úrovňou, ale výsledok zostane kladný.

To znamená, že Volkswagen nepredpokladá prevádzkovú stratu v tomto roku.

Pokiaľ ide o septembrové výsledky, spoločnosť odhaduje, že dodávky aj príjem objednávok prekonajú údaje z rovnakého mesiaca minulého roka.

A tento trend rastu by mal pokračovať aj po zvyšok roka. Automobilka sa tak bude v 2. polovici roka ďalej zotavovať z jarných blokád spojených s pandémiou nového koronavírusu.

Dodávky VW na celom svete za prvých osem mesiacov 2020 v dôsledku blokád klesli o 21,5 % na 5,6 milióna vozidiel, pričom dodávky v Číne sa znížili o 11,5 % a v západnej Európe o 30,9 %.

„Všetky strednodobé a dlhodobé predpovede sú predmetom značnej neistoty a závisia od ďalšieho priebehu pandémie,“ uviedol výkonný riaditeľ Herbert Diess v tlačovom vyhlásení pripravenom na stretnutie.

08.10.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...