1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volkswagen plánuje v roku 2014 v Číne vyrábať elektrické autá

Volkswagen-Company logoPeking - Nemecká automobilka Volkswagen (VW) plánuje v rámci svojich dvoch spoločných podnikov začať v Číne v roku 2014 s produkciou elektrických áut, pričom so sériovou výrobou počíta do roku 2018. Povedal to na ekonomickom fóre Európskej únie a Číny výkonný riaditeľ VW pre čínsky trh Karl-Thomas Neumann.

Počiatočnú produkciu v spoločných podnikoch Shanghai Volkswagen a FAW Volkswagen odhaduje Neumann na niekoľko tisíc vozidiel, ich počet by sa však do roku 2018 mal zvýšiť na 100.000. Nešpecifikoval však, či toto číslo bude platiť pre jeden spoločný podnik alebo pôjde o kombinovaný objem produkcie.
      Elektrické vozidlá sa zatiaľ v Číne vo väčšej miere nepredávajú, no Newmann je presvedčený, že sa im podarí úspešne sa presadiť. Najmä z toho dôvodu, že Čína potrebuje znížiť objem emisií, ako aj závislosť od ropy. "Som presvedčený, že elektrické autá budú v Číne žať úspech, nakoľko ich krajina potrebuje," povedal Neumann. Dodal, že VW, ktorého partnerskými firmami v Číne sú SAIC Motor a FAW Group, uvedie na čínsky trh prvý plug-in hybrid v roku 2015.

Čínska vláda označila výrobu elektrických áut za prioritu a na tento program vyčlenila na najbližších 10 rokov okolo 1,5 miliardy USD (1,13 miliardy eur) ročne. Cieľom je stať sa jedným z najväčších producentov ekologických áut na svete. Dopyt je však zatiaľ slabý, najmä pre nedostatok modelov elektromobilov, nedostatočne rozvinutú sieť dobíjacích staníc, vysoké ceny a obavy, čo sa týka bezpečnosti áut.

15.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...