1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volkswagen chce v Číne postaviť ďalší závod

volkswagen logo1Peking - Volkswagen plánuje v Číne vybudovať ďalší závod. Ten by mal stáť v meste Urumqi v autonómnej oblasti Sin-ťiang na severozápade krajiny. Zodpovedajúca dohoda bude podľa informácií agentúry DPA podpísaná aj za prítomnosti spolkovej kancelárky Angely Merkelovej v pondelok (23. 4.), keď Nemecko navštívi čínsky premiér Wen Ťia-pao. Wen Ťia-pao a Merkelová v nedeľu (22. 4.) otvoria veľtrh v Hannoveri.

Obaja lídri v pondelok odcestujú do Wolfsburgu, kde by sa spomínaná dohoda mala podpísať v rámci návštevy kmeňového závodu Volkswagenu. Šéf automobilky Martin Winterkorn pred týždňom navštívil Sin-ťiang, kde sa stretol so šéfom komunistickej strany v tomto nezávislom regióne Čangom Čchun-sienom.

Nový závod by mal mať ročnú výrobnú kapacitu 20.000 až 50.000 áut, čo je relatívne málo, keďže ostatné čínske závody môžu ročne vyprodukovať vyše 300.000 vozidiel. Podľa internetovej stránky vlády v Sin-ťiang investícia má hodnotu okolo 2 miliárd CNY, čo je v prepočte niečo vyše 240 miliónov eur. Závod by sa mal dostať do prevádzky v roku 2013.

20.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

VW predal v Číne v 1. kvartáli 633.000 áut, čo znamená rast takmer o 16 %

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...