1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Trnavská PSA potvrdila spustenie výroby v stredu

peugeot_logo_smallBratislava - Závod PSA Peugeot Citroën v Trnave definitívne spúšťa v stredu (21.9.) výrobu. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa PSA Peugeot Citroën Slovakia Ivana Pavelková.

"Výroba nabehne do rovnakého režimu ako pred odstávkou," uviedla Pavelková.

Zastavená výroba sa týkala všetkých závodov PSA, pričom už v pondelok (19.9.) sa rozbehla produkcia v niektorých z nich. Ďalšie fabriky, vrátane slovenskej spustia linky zajtra, prípadne neskôr. "Uprednostnené boli závody na výrobu motorov a prevodoviek, ostatné závody sú zásobované podľa disponibility dielov," informovala Pavelková. Informácie o tom, či sa zameškanie výroby odrazí na zrýchlení produkcie v Trnave, budú podľa nej dostupné až v priebehu ďalších dní.

Dôvodom pre zastavenie výroby vo všetkých závodoch PSA boli problémy jedného zo zahraničných dodávateľov. Prvá odstávka výroby v Trnave bola plánovaná na tri pracovné dni. Išlo o piatok (9.9.), pondelok (12.9.) a utorok (13.9.). Kvôli pretrvávajúcim problémom s dodávateľom však ostala výroba zastavená aj počas nasledujúcej stredy a piatka. K tomu sa neskôr pridal aj pondelok (19.9.) a utorok (20.9.).

Zamestnanci nebudú mať podľa hovorkyne závodu krátenú mzdu, pričom im bude priznaná aj mesačná kolektívna odmena. Neprerušil sa ani prebiehajúci nábor na tretiu zmenu.

21.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...