1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Toyota počíta s opätovným rastom predaja v USA najskôr v septembri

toyota_logo_on_car_smallTokio - Japonská automobilka Toyota počíta s tým, že pravdepodobne ešte dva mesiace nebude môcť počítať s rastom predaja svojich áut na americkom trhu.

Firma, ktorá výsledky predaja v USA plánuje oznámiť v utorok (2.8.), očakáva, že jej predaj klesne aj za mesiac júl po tom, čo v júni zaznamenal medziročný pokles o 21 % a v máji o 33 %. Podľa Boba Cartera, viceprezidenta Toyoty pre trh USA, dodávky osobných a ľahkých úžitkových áut stále nedosahujú dostatočnú úroveň a potrvá ešte niekoľko týždňov, než predajcovia budú mať taký počet áut ako pred marcovým zemetrasením.

"Náš podiel na trhu začíname postupne oživovať, no nebude to skôr ako v septembri, prípadne až októbri, keď začneme dosahovať reálny rast. Zaznamenali sme (po zemetrasení) príliš hlboký prepad a ešte stále sa z neho dostávame," dodal Carter.

Ničivé zemetrasenie s magnitúdou 9 a následné vlny cunami zasiahli americkú produkciu japonských automobiliek, keďže firmy mali problémy s dodávkami komponentov na americký trh. Predaj Toyoty v USA klesol za celý 1. polrok o 4 %.

Automobilový portál Edmunds.com uviedol, že objem predaja Toyoty v USA klesne v júli oproti rovnakému mesiacu minulého roka pravdepodobne o 21 %. Ešte horšie výsledky predpokladá portál TrueCar.com, ktorý počíta s medziročným poklesom o 33 %.

01.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...