1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovenský VW bude vyrábať autá v nepretržitej prevádzke až do konca roka

vwBratislava – Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) predlžuje výrobu automobilov v nepretržitej prevádzke až do konca tohto roka.

"Dôvodom je pretrvávajúci dopyt na svetových trhoch po všetkých vozidlách z bratislavského závodu VW SK," informoval hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

Výroba vozidiel SUV bude s výnimkou letnej celozávodnej dovolenky a niekoľkých štátnych sviatkov v druhej polovici roka využívať maximálne produkčné kapacity. Nepretržitá produkcia sa pritom týka všetkých prevádzok súvisiacich s výrobou automobilov – karosární, lakovne, agregátov, montáže, logistiky aj dodávateľskej siete.

Výroba automobilov v nepretržitej 4-zmennej prevádzke sedem dní v týždni začala vo VW SK v septembri minulého roka a pôvodne bola plánovaná do konca júna 2011. Priamo v spoločnosti vytvorila približne 1000 nových pracovných miest.

Volkswagen Slovakia v minulom roku vyrobil viac ako 144.500 vozidiel, 379.000 prevodoviek a 31,5 milióna komponentov. Obrat spoločnosti presiahol 4 miliardy eur. Viac ako 99 % produkcie vozidiel VW SK smeruje na export.

23.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...