1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovenské automobilky vlani opustilo vyše 639.000 automobilov

volkswagen factoryBratislava - Vlaňajšia produkcia slovenských automobiliek dosiahla vyše 639.000 automobilov. Vysoko tak prekročili výrobu z predkrízového roka 2008, keď výrobné prevádzky automobiliek opustilo 575.000 automobilov.

Ako povedal v Bratislave na stretnutí s novinármi prezident Združenia automobilového priemyslu SR (ZAP) Jozef Uhrík, podľa informácií automobiliek by aj tento rok mal byť s počtom automobilov minimálne 780.000 rekordný. Sústavne rastie aj podiel automobilového priemyslu na priemysle SR a to z 34,3 % v roku 2008 na minuloročný podiel 39 %. Automobilky na Slovensku patria k najmodernejším a spoločne s vysokou kvalitou výroby majú zásluhu na tom, že materské spoločnosti im zverujú výrobu svojich špičkových modelov.

Ďalšia konkurencieschopnosť slovenských automobiliek si však, podľa Uhríka, vyžaduje viaceré systémové zmeny, najmä v oblasti vzdelávania, infraštruktúry a v neposlednom rade v legislatíve. Automobilky už vážne pociťujú nedostatok kvalifikovaných pracovníkov, obštrukcie pri investičných zámeroch a chýbajúcu komplexnú cestnú sieť najmä diaľničného typu aj na východe územia. 

20.04.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.) 

Súvisiace články:

Slovenský priemysel rástol vo februári najmä vďaka automobilkám

Podiel automobilovej výroby v strojárstve SR je vysoký

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...