1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Saab vyplatil zamestnancom meškajúce mzdy, odvrátil hrozbu bankrotu

Saab_logo_smallŠtokholm - Švédskej automobilke Saab sa dnes podarilo uniknúť ďalšej hrozbe bankrotu, keď získala peniaze na vyplatenie miezd. Produkčné linky, ktoré sa zastavili koncom apríla, však aj naďalej stoja a dlhodobé financovanie sa zatiaľ vyriešiť nepodarilo.

Spoločnosť dnes vyplatila ešte z júla meškajúce mzdy 1600 administratívnym zamestnancom, ktorí tvoria takmer polovicu pracovnej sily spoločnosti a odvrátila možný bankrot, ktorým hrozili odbory. Peniaze sa jej podarilo získať z emisie 5 miliónov nových akcií. Tie za takmer 7 miliónov eur kúpila investičná spoločnosť Gem Global Yield Fund so sídlom v USA.

Napriek tomu problémy pokračujú. "Ešte stále sa nám nepodarilo dosiahnuť dohodu o dodávkach komponentov s dodávateľskými firmami," oznámila hovorkyňa Saabu Gunilla Gustavsová a zopakovala pôvodnú informáciu firmy, že produkcia sa nezačne skôr ako 29. augusta.

08.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...