1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pre Volkswagen bol rok 2011 v SR úspešný, v expanzii bude pokračovať

Volkswagen-Company logoBratislava - Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) má za sebou úspešný rok. Na dnešnom prijatí u predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej to uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Albrecht Reimold. "Rok 2011 bol pre nás úspešný z toho hľadiska, že sme spustili produkciu malých vozidiel," zhodnotil.

V roku 2011 vytvoril Volkswagen Slovakia na Slovensku viac ako 1500 nových pracovných miest. Vzhľadom na dobrý odbyt svojich výrobkov automobilka rozšírila aj produkciu športových vozidiel. "Samozrejme, rozširovanie produkcie má vplyv aj na zamestnanosť," podotkol Reimold.

V najbližších rokoch chce spoločnosť investovať viac ako 1,5 miliardy eur. Vybuduje aj lisovňu, v ktorej sa budú vyrábať nové dielce karosérií pre slovenské výrobné linky. "Okrem toho vytvárame pre našu karosáreň aj nové štruktúry. Aby sme boli schopní vyrábať odľahčené vozidlá s nízkou produkciou emisií," uviedol Reimold.

Podľa premiérky Ivety Radičovej je tlak na zvyšovanie kvalifikácií a nové automobilové odvetvia trvalými hodnotami, ktoré na Slovensku ostanú. "Vytvárajú ďalšie predpoklady pre to, čo najviac potrebujeme, a to sú pracovné miesta s takzvanou pridanou hodnotou," uviedla Radičová.

Ako dodala, najväčším investor v SR je za posledné roky práve Nemecká spolková republika, ktorá cez svoje podniky vytvorila vyše 90.000 pracovných miest.

20.01.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...