1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Porsche na budúci rok otvorí v Malajzii svoj prvý závod mimo Európy

Porsche logo 1Kuala Lumpur - Nemecký výrobca luxusných áut Porsche na budúci rok otvorí v Malajzii svoj prvý závod mimo Európy. Cieľom je pokrytie vysokého dopytu v tejto juhovýchodoázijskej krajine. V piatok to uviedli malajzijskí predstavitelia a predstavitelia automobilky.

Výrobný závod v severnom federálnom štáte Kedah bude dokončovať montáž špecifických modelov pre lokálny trh. Malajzijský minister obchodu Azmin Ali uviedol, že to bolo "strategické rozhodnutie Porsche deklarujúce záväzok vybudovať dlhodobú prezenciu" v juhovýchodnej Ázii.

Nový závod vzniká v spolupráci s lokálnymi partnermi, uviedol člen predstavenstva Porsche Albrecht Reimol. Dodal, že ide o nezávislý projekt skromnej veľkosti a kapacity. "Signalizuje našu snahu učiť sa a prispôsobiť sa podmienkam na lokálnom trhu."

Aktuálne musia Malajzijčania, ktorí majú záujem o kúpu Porsche, platiť vysoké clá za importované autá. Iné zahraničné automobilky už dlhší čas prevádzkujú závody v krajine, aby zásobili lokálny trh.

Malajzia má rýchlo rastúcu strednú triedu a v uplynulých rokoch jej ekonomika robustne rástla, aj keď koronakríza ju tvrdo zasiahla.

14.09.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...