1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Porsche dostane stimul 2 mil. eur na technologické centrum

Porsche logo 1Bratislava – Nemecký výrobca športových automobilov Porsche dostane investičný stimul vo výške dvoch miliónov eur na vybudovanie nového centra automatizácie a robotizácie automobilovej výroby v Hornej Strede.

Materiál predložený Ministerstvom hospodárstva (MH) SR schválila vláda.

Firma prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Porsche Werkzeugbau, s. r. o., Dubnica nad Váhom, plánuje investovať do roku 2020 takmer 13,6 milióna eur a do roku 2023 by mala v Hornej Strede zamestnať 34 pracovníkov. V novom centre bude firma vyvíjať a overovať vyrobiteľnosť dielcov a pripravovať prototypy výrobných zariadení pre automobilový priemysel.

V novovybudovanom objekte bude Porsche okrem vývoja automobilových dielcov a technológií tiež testovať prototypy automatizovaných liniek určených na spájanie, lepenie, nitovanie a skrutkovanie podzostáv alebo celých zostáv dielcov karosérií.

Dubnický Porsche Werkzeugbau je 100 % dcérsky podnik spoločnosti Porsche Werkzeugbau GmbH, ktorá patrí do skupiny Porsche Automobil Holding SE. Vlastníkom skupiny Porsche je skupina Volkswagen.

16.10.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...