1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

O švédsku automobilku Saab má údajne záujem sedem spoločností

saab badgeŠtokholm - Zhruba šesť až sedem spoločností prejavilo záujem o švédsku automobilku Saab, ktorá v decembri oznámila bankrot. Uviedla to konkurzná správkyňa spoločnosti Anne-Marie Pouteauxová. Neuviedla síce žiadny názov firmy, no dodala, že medzi záujemcami sú ako domáce, tak zahraničné spoločnosti. Detaily nechcela zverejňovať, pretože by to podľa nej mohlo ohroziť celkové riešenie budúcnosti automobilky. Pouteauxovú vymenovali za správkyňu konkurznej podstaty 19. decembra, po tom, ako Saab oznámil bankrot.

Začiatkom februára švédsky verejnoprávny rozhlas informoval, že o Saab má opäť záujem čínska automobilka Zhejiang Youngman Lotus Automobile. Podľa rozhlasu firma podala novú žiadosť s tým, že by obnovila produkciu v závode Saabu v Trollhattane.

Saab musel zastaviť výrobu už v apríli minulého roka, keď nedokázal zohnať dostatok financií na jej pokračovanie. Materská firma Saabu Swedish Automobile sa mesiace snažila nájsť kupcov, všetky pokusy však skončili neúspechom. Záujem mali práve čínske firmy, Saab však doplatil na neochotu svojho pôvodného majiteľa General Motors, ktorý stále dodával Saabu technológie. Američania sa obávali, že ich technológie sa dostanú do čínskych rúk.

15.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...