1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Novým riaditeľom závodu a vedúcim projektu Volvo Car Košice sa stal Marc Gombeer

Volvo logoBratislava - Spoločnosť Volvo Car Slovakia oznámila vymenovanie nového riaditeľa závodu a vedúceho projektu Volvo Car Košice. Stal sa ním skúsený manažér Marc Gombeer.

Doterajší šéf pripravovaného závodu Björn Helldén bude pokračovať v hlavnom projektovom tíme a podporí dobudovanie najmodernejšieho závodu Volvo na plne elektrické autá v Košiciach.

Gombeer je od pondelka (19. 2.) vo svojej novej pozícii zodpovedný za vedenie projektu implementácie kompletného nastavenia, spustenia a nábehu závodu. Slovensko nie je pre neho neznámou krajinou, keďže tu už predtým pôsobil.

Nový riaditeľ má za sebou viac ako 30-ročné manažérske skúsenosti, predovšetkým v automobilovom priemysle, vo výrobe a v obstarávaní. Jeho predchádzajúce pracoviská zahŕňajú pozície viceprezidenta Manufacturing Americas (Volvo Car USA), viceprezidenta vo fabrikách v Čcheng-tu a Ta-čchingu pre spoločnosť Volvo Cars v Číne a niekoľko ďalších vedúcich úloh v tomto segmente.

Spoločnosť Volvo Car Slovakia pripravuje v priemyselnom parku Valaliky pri Košiciach nový závod na výrobu elektromobilov s plánovanou kapacitou 250.000 automobilov ročne. Dokončenie výstavby a spustenie výroby je naplánované na koniec roka 2026.

28.02.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...