1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecké automobilky budú podľa Audi ešte roky čeliť nedostatku čipov

audi logo1Berlín - Nemecký výrobca luxusných automobilov Audi predpokladá, že domáci automobilový priemysel bude čeliť ešte roky problému s nedostatkom polovodičov aj napriek tomu, že ich výrobcovia plánujú v krajine postaviť továrne.

Automobilovému priemyslu v Nemecku spôsobili vážne komplikácie oneskorenia vo výrobe spôsobené celosvetovým nedostatkom čipov. Predstavitelia odvetvia aj politici teraz vyhodnocujú dodávateľské reťazce v snahe znížiť závislosť od niekoľkých výrobcov z Ázie a Spojených štátov. Berlín sa uchádza o priazeň najväčších svetových producentov čipov, ktorým ponúka miliardové dotácie. Plány na výstavbu tovární v Nemecku už tento rok oznámili taiwanská spoločnosť TSMC a americký Intel.

"Bude to trvať roky. Ide predsa o miliardy dolárov, ktoré treba investovať," uviedla v rozhovore pre štvrtkové vydanie denníka Augsburger Allgemeine Renate Vachenauerová, vedúca oddelenia nákupov v spoločnosti Audi. K zmierneniu problémov by podľa nej mohli prispieť výrobcovia aj tým, že počet druhov čipov, ktoré používajú vo svojich vozidlách, znížia zo súčasných približne 8000.

22.08.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...