1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kia Motors Slovakia pripraví počas letnej odstávky výrobu na nové modely

kia_logoTeplička nad Váhom - Inštalácia výrobných zariadení a príprava liniek na spustenie výroby nových modelov je hlavnou úlohou približne 250 zamestnancov spoločnosti Kia Motors Slovakia, s.r.o., ktorí pracujú v závode v Tepličke nad Váhom počas dvojtýždňovej letnej odstávky.

Letná odstávka výroby je podľa hovorcu spoločnosti Kia Motors Slovakia Dušana Dvořáka naplánovaná na posledný júlový a prvý augustový týždeň. Pripomenul, že v júni 2011 došlo k zmene produktového portfólia, keď spoločnosť Kia Motors Slovakia ukončila výrobu športovo-úžitkového modelu Hyundai ix35. „Jeho výroba sa presunula do sesterského závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech v Nošoviciach v Českej republike. Počas letnej odstávky upravujeme linky na výrobu automobilu Kia Venga, ktorú plánujeme spustiť približne od septembra tohto roku. Zároveň upravujeme stroje a zariadenia tak, aby sme boli schopní spustiť výrobu úplne nového modelu na budúci rok,“ povedal Dvořák.

Zdôraznil, že spustenie nového modelu nebude automaticky znamenať ďalší nábor zamestnancov. „Aktuálne však zvažujeme rôzne varianty výroby na budúci rok. Ak sa situácia na trhu nezmení a naďalej sa bude dariť našej značke, očakávame, že by sme tretiu zmenu mohli spustiť počas budúceho roka. Reálne rozhodnutie o tomto kroku padne predpokladáme na jeseň. Očakávame, že v prípade spustenia tretej zmeny vytvoríme približne 1000 pracovných miest v našom závode a na to by boli naviazané ďalšie tisícky pracovných miest u našich dodávateľov v rámci Slovenska,“ dodal hovorca Kia Motors Slovakia.

Kia Motors Slovakia je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výrobu automobilov ako aj motorov pre osobné automobily spustili v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva viac ako 3000 ľudí a vyrába automobil Kia cee’d v troch karosárskych úpravách – päťdverový cee’d, kombi cee’d sw a trojdverový športový pro cee’d, ako aj športovo-úžitkový model Kia Sportage. Od spustenia sériovej výroby v decembri 2006 výrobné brány závodu opustilo už viac ako 870.000 vozidiel.

26.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...