1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Japonské automobilky chcú od 11. apríla začať s postupnou obnovou výroby

Tokio - Popredné japonské automobilky plánujú dnes začať s postupnou obnovou výroby vo všetkých domácich závodoch.

Produkcia však dosiahne zhruba polovicu pôvodne plánovaného objemu. Okrem toho, najnovšie otrasy pôdy a výpadky v dodávkach elektriny môžu ich plány zastaviť.

Severovýchod Japonska zasiahlo 11. marca silné zemetrasenie a  následné cunami, ktoré poškodili jadrovú elektráreň Fukušima-1 aj podniky v tejto oblasti. Následné výpadky v dodávkach elektriny skomplikovali situáciu aj tým továrňam, ktoré zemetrasenie nezasiahlo. Automobilky, ale aj ich dodávatelia, museli preto zastaviť výrobu.

Napriek novým otrasom pôdy v utorok 5. apríla chce najväčšia svetová automobilka Toyota postupne od 18. do 27 apríla obnoviť výrobu vo všetkých japonských závodoch. Ale pre problémy s dodávkami autosúčiastok, zníži produkciu na polovicu.

Aj ďalšie významné firmy Nissan a Honda avizovali, že chcú začať na budúci týždeň od 11. apríla s výrobou v japonských podnikoch.

11.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...