1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

GM investuje vyše 300 mil. USD do závodov na výrobu nových cadillacov

General_Motors_logoVancouver/Detroit - Americká automobilka General Motors (GM) investuje 117 miliónov USD (82,23 milióna eur) do montážneho závodu v Oshawe (Ontario), kde sa bude vyrábať nový model luxusnej značky Cadillac s označením XTS.

Investícia by podľa automobilky mala vytvoriť, prípadne udržať 400 pracovných miest. Produkcia by sa mala začať v 1. polroku budúceho roka.

Automobilka zároveň pripravuje výrobu aj ďalšieho modelu Cadillacu s označením ATS. Ten bude o niečo menší ako Cadillac XTS a vyrábať sa bude v závode Grand River v Lansingu (Michigan). Spoločnosť plánuje do tohto projektu investovať 190 miliónov USD, pričom by mala vytvoriť, prípadne udržať okolo 600 pracovných miest. S produkciou modelu začne v lete budúceho roka.

Obe investície sú súčasťou väčšieho investičného projektu v celkovej hodnote 2 miliardy USD, ktorý by mal vytvoriť alebo udržať v ôsmich štátoch USA okolo 4000 pracovných miest.

08.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...