1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Fiat zvýšil svoj podiel v Chrysleri na 53,5 %

fiat-logoDetroit - Fiat už vlastní v automobilke Chrysler nadpolovičný podiel. Dokončil totiž kúpu podielov, ktoré vlastnili americká a kanadská vláda.

Taliansky koncern zaplatil za podiely celkovo 625 miliónov USD a jeho podiel v Chrysleri vzrástol na 53,5 %, uvádza sa v oznámení Chryslera americkým regulačným úradom. Zvyšný podiel v automobilke vlastní zdravotný a dôchodkový fond odborovej organizácie United Auto Workers (UAW).

Podľa informácií amerického ministerstva financií Fiat kúpil 98.000 akcií Chryslera, čo zodpovedá asi 6-% podielu v automobilke, od amerického ministerstva financií za približne 500 miliónov USD. Kanada predala svoj 1,5-% podiel za 125 miliónov USD.

USA a Kanada pomohli Chrysleru, ktorý sa v dôsledku hospodárskej krízy dostal do finančných problémov. Americká vláda poskytla automobilke 12,5 miliardy USD a Kanaďania prispeli sumou 1,7 miliardy USD.

22.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...