1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Fiat Chrysler sa v 3. kvartáli vrátil k prevádzkovému zisku najmä vďaka Amerike

fiat chrysler logo1Miláno - Taliansko-americká automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) sa v 3. kvartáli vrátila k prevádzkovému zisku. Výsledky ovplyvnilo najmä výrazné zotavenie severoamerického trhu z predchádzajúceho prepadu v dôsledku pandémie nového koronavírusu.

Spoločnosť v stredu informovala, že za 3. štvrťrok zaznamenala upravený zisk pred úrokmi a daňami (EBIT) na úrovni 2,28 miliardy eur. Výrazne tak prekonala očakávania analytikov oslovených agentúrou Reuters, ktorí počítali s EBIT na úrovni 1,15 miliardy eur.

"Pod rekordné údaje za 3. kvartál sa podpísali najmä mimoriadne výsledky nášho tímu v Severnej Amerike," uviedol generálny riaditeľ FCA Mike Manley.

Upravený prevádzkový zisk v Severnej Amerike dosiahol rekordných 2,54 miliardy eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 26 %. Mierny EBIT zaznamenala spoločnosť aj v Latinskej Amerike, naopak, v regióne Európa, Blízky východ a Afrika, ako aj v regióne Ázia-Tichomorie evidovala automobilka prevádzkovú stratu.

FCA, ktorá začiatkom roka ustúpila od zverejňovania odhadov na celý rok, pre neistotu spojenú s koronakrízou teraz oznámila, že za celý rok 2020 počíta s upraveným EBIT v pásme od 3,0 do 3,5 miliardy eur. Automobilka však upozornila, že tento odhad platí v prípade, že k ďalším výrazným obmedzeniam v dôsledku pandémie nového koronavírusu nedôjde.

09.11.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...