1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Faurecia investuje na Slovensku ďalších 8 miliónov eur

faurecia-plant-sterling-heights-miFaurecia, šiesty celosvetovo najväčší automobilový dodávateľ, bude rozširovať svoju výrobu interiérových systémov na Slovensku.

Spoločnosť sa rozhodla v Košiciach vytvoriť a spustiť novú výrobu na ploche 21.000 m2. Nová výroba, ktorá sa plánuje spustiť v lete 2011, bude umiestnená v blízkosti letiska v Košiciach. Očakáva sa, že táto investícia vytvorí 700 nových pracovných miest.

Nový závod bude dodávať interiérové časti automobilu (prístrojové dosky, stredové konzoly, ako aj dverné panely) pre zákazníkov, ako sú Audi, Daimler, Ford, Jaguar, Land Rover, PSA Peugeot Citroën, Volkswagen, BMW a Volvo.

Nová výroba predpokladá do konca roka 2011 investície vo výške viac ako 8 miliónov eur. Celková plocha závodu bude 47.000 m2, z ktorých plochu výrobného závodu bude tvoriť 21.000 m2. V čase spustenia výroby a po nábehu na nominálne objemy, ktorý je plánovaný v priebehu roka 2012, sa týmto vytvorí okolo 700 nových pracovných pozícií. V súčasnosti využíva spoločnosť Faurecia v Košiciach prenajaté výrobné a administratívne priestory a zamestnáva 330 zamestnancov.


"Naša investícia do vybudovania nového výrobného závodu poukazuje na našu zodpovednosť voči našim zákazníkom a je výsledkom profesionálneho prístupu našich zamestnancov tu v Košiciach,” hovorí Ľubomír Bezák, manažér závodu. Faurecia na Slovensku vyrába v šiestich výrobných závodoch vnútorné a vonkajšie časti automobilu, ako aj sedačky a výfuky.
Faurecia bude prenajímať nové priestory pri košickom letisku od Goodman Group. Pri výbere lokality, ako aj developera asistovala firma Colliers International.

S viac ako 10-ročnou históriou a pretrvávajúcimi aktivitami v slovenskom automobilovom priemysle všetky štyri obchodné skupiny Faurecie zamestnávajú na Slovensku v šiestich výrobných závodoch okolo 1100 zamestnancov. Obrat spoločnosti za rok 2010 bol na úrovni 270 miliónov eur.

O spoločnosti Faurecia

Faurecia patrí medzi šiestich celosvetovo najväčších dodávateľov automobilových komponentov so štyrmi kľúčovými obchodnými skupinami: automobilové sedačky, výfuky, vnútorné a vonkajšie automobilové systémy. V roku 2010 vykázala spoločnosť celkový zisk z predaja vo výške 13,8 miliardy eur. Zamestnáva 75.000 ľudí v 33 krajinách, má 238 závodov a 38 R&D centier. Faurecia je uvedená aj na burze cenných papierov NYSE Euronext Paris. Pre viac informácií navštívte stránku: www.faurecia.com

19.04.2011

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...