1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Daimler v utorok oficiálne zmenil svoj názov na Mercedes-Benz

Mercedes Benz logo1Stuttgart - Nemecký výrobca automobilov Daimler v utorok oficiálne zmenil svoj názov na Mercedes-Benz. Dokončil tak rozdelenie skupiny a odčlenenie výrobcu nákladných áut Daimler Truck.

Zmena názvu známej luxusnej značky odráža nové "strategické zameranie" skupiny, uviedol generálny riaditeľ Ola Källenius vo vyhlásení.

"Chceme dať jasne najavo, kde vidíme jadro našej spoločnosti – výrobu najžiadanejších áut na svete," povedal.

Bývalá skupina Daimler odhalila plány na odčlenenie svojej divízie ťažkých nákladných vozidiel vo februári minulého roka. Vlani v októbri tieto plány schválili aj akcionári, informuje TASR na základe správy AFP.

Nová spoločnosť Daimler Truck vstúpila v decembri na burzu vo Frankfurte nad Mohanom a smeruje k začleneniu do akciového indexu DAX, kde sa pripojí k Mercedes-Benz.

Zamestnanci Mercedesu interne používajú tento názov už od soboty (29. 1.), v deň výročia podania žiadosti Carla Benza o patentovanie jeho motorového vozidla v roku 1886.

Dôvodom reorganizácie boli podľa vedenia koncernu rozdielne technologické výzvy, ktorým obe spoločnosti čelia, keď sa automobilový sektor vzďaľuje od spaľovacích motorov.

Zatiaľ čo pre budúcnosť osobných automobilov je kľúčová technológia batérií, v prípade nákladných áut bude hrať túto dôležitú úlohu vodík, vyhlásil Källenius pri uvedení Daimler Truck na burzu.

Skupina Mercedes-Benz aj po odčlenení naďalej vlastní 35-percentný podiel v Daimler Truck.

11.02.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...