1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Audi počíta po vlaňajšom rekorde s ďalším rastom predaja v Číne

audi logo1Ingolstadt - Audi očakáva po vlaňajšom rekorde aj tento rok prudký rast predaja v Číne.

"Predpokladáme, že čínsky trh osobných automobilov sa tento rok zvýši o 8 až 10 %," uviedol šéf Audi pre Čínu Dietmar Voggenreiter v rozhovore pre týždenník WirtschaftsWoche. V januári odbyt spoločnosti vyskočil o 23 %. "Audi malo skvelý január, a to aj napriek tomu, že na tento mesiac pripadli oslavy čínskeho nového roka."

Audi vlani predalo na čínskom trhu najviac áut vo svojej histórii a po prvý raz sa Čína stala pre dcéru Volkswagenu najväčším trhom. Celkovo v roku 2011 Audi v Číne predalo 313.036 vozidiel, čo je o 37 % viac ako v roku 2010.

Výrobca automobilov chce v Číne investovať 3 miliardy eur a zdvojnásobiť sieť svojich predajní. "V súčasnosti máme 200 predajcov. V najbližších dvoch rokoch by sme predajnú sieť chceli rozšíriť na 400 predajcov, predovšetkým v takzvaných mestách druhého rangu, čo sú však stále miliónové mestá," uviedol Voggenreiter.

05.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súisiace články:

Audi zvýšila v roku 2011 čistý zisk o takmer 70 % na 4,4 miliardy eur

Audi vlani predalo rekordných 1,3 milióna áut

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...