1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia amerického priemyslu v máji klesla o 0,1 %

decline 1Washington - Produkcia amerického priemyslu v máji klesla už druhýkrát za tri mesiace. Dôvodom bolo zníženie výroby v továrňach, predovšetkým v automobilkách, ktoré prevážilo aj rast produkcie v baniach a elektrárňach. To signalizuje, že výrobný sektor, ktorý je jedným z kľúčových motorov najväčšej svetovej ekonomiky, začína spomaľovať.

Podľa najnovších údajov americkej centrálnej banky sa výkon priemyslu USA ako celku v máji znížil medzimesačne o 0,1 % po aprílovom revidovanom raste o 1 %. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters pritom očakávali, že priemyselná produkcia USA v máji stúpne o 0,1 %.

Dôvodom horších výsledkov je pokles výroby v amerických továrňach minulý mesiac o 0,4 % po aprílovom náraste o 0,7 %, pričom májová produkcia automobiliek sa prvýkrát od novembra 2011 znížila, a to o 1,5 %. Na porovnanie, v apríli sa výkon automobiliek v USA zvýšil o 1 %.

Slabšie výsledky výrobného sektora neprevážil ani májový rast produkcie v baniach o 0,9 % a v elektrárňach o 0,8 %.

19.06.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Americký priemysel ako celok vo februári stagnoval, ale výroba rástla

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...